Bojkotta julen!

Idag ska vi prata om julen! (För jag har lust med det.)
Jag tänker inte fira jul i år. Det bestämde jag mig för för några månader sen. Varför firar man jul? Varför firar NI jul? Jag känner att allting handlar om presenter nuförtiden och det gör mig galen, allt detta handlande och julklappsbytande.
Förut var jag intensivt kristen och det gav ju min jul en viss mening men nuförtiden har jag allt koll på att Jesus inte alls föddes den 24 december!
Jag tror att det här kommer förändras när jag skaffar barn och att man ville ge dom en underbar jul då men just nu känner jag att jag inte vill delta i galenskaperna längre.
JAG BOJKOTTAR JULEN!
Hälsningar Scrooge.
(Jag vet nämligen att ni nu kommer komma med massa "det handlar ju om familjen-babbel". )


Kommentarer
Postat av: Rebecca Utan Räkor

Men det handlar ju om familjen!(haha)Cool design =)

2009-08-23 @ 20:09:59
URL: http://alltutom.blogg.se/
Postat av: pelle

Nej, jag firar julen för att vänner och familj går samman och har det gött. Presenterna betyder inte lika mycket längre ;)SKa du kolla på TB på onsdag då?

2009-08-23 @ 20:26:51
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: simone

Sv: Exakt! Svenskar är väldigt lyckligt lottade med mat och vatten! .. Håller med dig om julen där, vi har slutat fira med julklappar så som när vi var små, och jesus-firandet går inte ihop, eftersom att jesus föddes i Mars. Så nu umgås vi bara precis som alla andra helger :)

2009-08-23 @ 20:30:13
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: sannie

Det hade vart sjukt nice :D

2009-08-23 @ 20:53:14
URL: http://sannieschutt.blogg.se/
Postat av: Brutala Bloggen

Wow snyggt du gjort bloggen!!

2009-08-23 @ 21:06:05
URL: http://metrobloggen.se/brutalabloggen
Postat av: spiderchick

nu när vi ska få bebbe så känns julen kul igen =)

2009-08-23 @ 21:23:44
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: Tiara

Jag är Jehovas Vittne (inte en såndär jobbig, utan bara en som tror på samma saker och skiter ganska mycket i "reglerna"). Enligt Jehovas Vittne ska man inte fira jul, påsk, födelsedagar, midsommar eller nästan någonting överhuvudtaget. Jag vet ju att det egentligen inte har något med Gud eller Jesus att göra (förutom påsken då, eller var det pingst..?). Men jag skiter i det eftersom att det är de enda gångerna hela familjen träffas och firar tillsammans. Så ja haha det handlar ju ganska mycket om familjen.

Men känner man att man inte har någon anledning att fira så ska ju det vara helt ok. Det ä ringen som tvingar dig att fira jul liksom, bara du lovar att du inte sitter ensam på julafton, för det är liiite sorgligt =/Snygga förändringar på bloggen btw =)

2009-08-23 @ 21:48:39
URL: http://tiiara.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag skulle kunna tänka mig att fira jul annorlunda. Skulle vilja ha en stor fest med en massa mat dit alla var välkomna. Och då menar jag verkligen alla som vill komma dit. Jul handlar ju om gemenskap och tillhörighet och jag vill att alla ska få känna det!

2009-08-23 @ 22:39:27
Postat av: Rivjärnet

Jag håller med dig. Jag blir bara stressad övar att handla och flänga rundor till alla som man MÅSTE besöka. Därför flyr jag fältet och drar ner till Spanien.

2009-08-24 @ 18:52:39
URL: http://rivjarnets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0